

טיול קולינרי ביפן
ביפן יש נופים מדהימים ותרבות מעניינת, אבל שום דבר מזה לא משתווה לאוכל המקומי המיוחד ויוצא הדופן שאפשר למצוא בכל פינה במדינה. הקולינריה של יפן משלבת מסורת בת מאות שנים עם טכניקות גסטרונומיות מודרניות, מה שמביא תוצאות של מנות וטעמים עשירים ויחודיים שלא תטעמו בשום מקום אחר בעולם. החל מהחלק הצפוני של הוקאידו ועד לאיים הדרומיים של אוקינאווה, כל אזור מביא את ההתמחויות שלו, מה שהופך את יפן לטיול חובה עבור כל מי שקורא לעצמו חובב אוכל. אז ממה מתחילים? לאן ממשיכים? הנה כל מה שאתם צריכים לדעת אם באתם לטרוף את יפן.
טוקיו: בעיר הבירה של יפן תמצאו שילוב אקלקטי של אוכל רחוב, סושי מעולה ומסעדות מישלן יוקרתיות. מבין ביקורי החובה: שוק צוקיג'י המפורסם, שם תוכלו לטעום כמה מהסשימי והסושי הטריים ביותר. לחוויה מעצימה במיוחד, קחו לכם קערה של צ'אנקו נאבה, תבשיל מסורתי שנאכל בדרך כלל על ידי מתאבקי סומו (אבל לא רק…). ברחובות העיר תנסו אוכל רחוב כמו יאקיטורי (שיפוד עוף בגריל) וטאיאקי, מנה מיוחדת בצורת דג במילוי משחת שעועית אדומה.
קיוטו: העיר הזו ידועה מבחינה קולינרית בשל מטבח הקאיסקי שלה, ארוחה מסורתית מרובת מנות המתמקדת ברכיבים עונתיים. כל מנה היא יצירת אמנות הכוללת מרכיבים מקומיים שהוכנו בקפידה בשביל לשפר את הטעמים הטבעיים שלהם. בקיוטו תוכלו לנסות את היודופו, מנה פשוטה אך טעימה של טופו מבושל, וגם את המאצ'ה, תה ירוק טחון דק, מרכיב מרכזי בטקס התה היפני בבתי תה מסורתיים.
אוסקה: אוסקה נקראת גם "מטבח האומה". היא ידועה באוכל המסורתי והחם שלה. מבין המנות ששווה לטעום: אוקונומיאקי (פנקייק במילויים שונים ומעליו רוטב מתוק-מלוח), טאקויטקי (נשנוש בצורת כדור הממולא בתמנון) ועוד שלל מנות שאפשר למצוא בדוכני הרחוב ברחבי העיר.
הוקאידו: בצפון יפן, הוקאידו מוכרת בזכות פירות הים ומוצרי החלב המדהימים שיש לה להציע. מי האוקינוס הקרירים מביאים אספקה שופעת של פירות ים, מה שהופך מנות כמו קייסנדון (קערת אורז עם מנה נדיבה של סשימי טרי) לגולת הכותרת האזוריצ. הוקאידו מפורסמת גם בזכות מוצרי החלב העשירים והקרמיים שלה כמו גלידת שמנת רכה עשויה מחלב מקומי, במיוחד בטעמים כמו לבנדר ומלון.
אוקינאווה: בדרום יפן, אוקינאווה מציעה חוויה קולינרית המושפעת גם היא מהאקלים שלה, שהוא טרופי, ומההשפעות ההיסטוריות של דרום מזרח אסיה וארצות הברית. התזונה המקובלת באזור הזה כוללת מוצרי יסוד כמו גויה (מלון מר) המוגשת בין היתר במאכל מקומי בשם גויה צ'מפורו, מוקפץ עם טופו, ביצה ובשרים שונים. גם בטטה אוקינאווית וגלידת בטטה סגולה הם מטעמים מקומיים ייחודיים.



יצירות מדהימות וטעימות
תטעמו, תנסו, תתאהבו…