

פסטיבלים יפנים
הפסטיבלים היפנים ידועים בשם מטסורי. אירועים צבעוניים ושמחים המשקפים את המסורת היפנית והתרבות העשירה שלה. הפסטיבלים נערכים לאורך כל השנה ומבוססים על שיטות השינטו והבודהיזם, דרכם תוכלו ללמוד הרבה על ההיסטוריה של יפן, על הרוח הקהילתית והביטוי האמנותי של המדינה. אפשר לראות את כל היופי הזה ב- Gion Matsuri שבקיוטו, בפסטיבלים השלווים של פריחת הדובדבן של Hanami ועוד. לכל מטסורי יש את המאפיינים והמשמעויות שלו. במאמר הבא נדבר על 4 מהפסטיבלים היפנים הבולטים: Gion Matsuri, Tanabata, Obon, Hanami. באמצעות הפסטיבלים האלה תוכלו להבין את התרבות היפנית הרבה יותר ולהנות מהטיול שלכם, אם מתחשק לכם קצת יותר מנופים יפים. ועכשיו מה נשאר לעשות? להזמין טיסות ליפן, לתכנן את הטיול ולצאת לדרך. אנחנו יודעים כמה קשה למצוא טיסות זולות, ולכן ממליצים לכם להתחיל מעכשיו.
גיון מצורי
פסטיבל גיון מצורי נערך בקיוטו והוא אחד הפסטיבלים המפורסמים והארוכים ביותר ביפן. מקורו במאה ה-9, התחיל כמצווה דתית לפייס את האלים בזמן שהייתה מגפה, וכיום הוא משתרע על פני כל חודש יולי, עם תהלוכה גדולה בשם Yamaboko Junko שמתקיימת ב-17 וב-24 לחודש. הפסטיבל כולל מצופים עצומים ומעוטרים הנקראים יאמאבוקו שנמשכים ברחובות על ידי גברים הלבושים בלבוש מסורתי. כל מצוף שכזה מייצג מחוז אחר של קיוטו ומציג את האמנות הייחודית והמורשת האמנותית שלו. הפסטיבל הוא לא רק מחזה ויזואלי מדהים אלא חוויה של ממש עם צלילי מוזיקה מסורתית, ניחוח של אוכל רחוב ואנרגיה שמחה וגבוהה מהקהל ומהמשתתפים. הגיון מצורי משמש תזכורת לחשיבותה של קיוטו ולמעורבות הקהילתית בשימור המסורת.
טנבטה
טנבטה ידוע גם כפסטיבל הכוכבים. הוא נחגג ביום השביעי של החודש השביעי, בהשראת האגדה על האוהבים המוצלבים בכוכבים, אוריהימה והיקובושי. לפי האגדה, האוהבים השמימיים האלו רשאים להיפגש רק פעם בשנה, כאשר הכוכבים שלהם (וגה ואלטאיר) מצטלבים. הפסטיבל מקושט כולו בעיטורים יפהפיים וצבעוניים שתלויים על ענפי במבוק. אנשים כותבים את משאלותיהם על פיסות נייר קטנות המכונות "טנזאקו" וקושרים אותן לענפים, בתקווה שהחלומות שלהם יתגשמו. מקורו של הפסטיבל בסין והובא ליפן במאה ה-8, מאז הפך למסורת אהובה מאוד שנחגגת באזורים שונים עם וריאציות מקומיות. בעיר סנדאי יש חגיגות גדולות של הפסטיבל עם מבקרים רבים מכל המדינה ותיירים מכל העולם.
אובון
אובון ידוע גם כפסטיבל בון, אירוע בודהיסטי שנערך באמצע חודש אוגוסט ונוצר בשביל לכבד את רוחם של האבות שמתו. זהו זמן למפגשים משפחתיים והרהורים רוחניים עם טקסים שנועדו לקבל את פני רוחות האבות בחזרה לעולם החיים. הפסטיבל נמשך בדרך כלל שלושה ימים, במהלכם המשפחות מבקרות בקברי אבות, מנקות את המצבות ומציעות אוכל ופרחים. אחד ההיבטים האייקוניים של אובון הוא בון אודורי, ריקוד מסורתי המבוצע בשביל לקבל את פני הרוחות. ריקודים אלה משתנים לפי האזורים, ובדרך כלל כוללים משתתפים הלובשים יאקאטה (קימונו קיץ קליל) ורוקדים במעגלים לפי הקצב של תופי טאיקו ומוזיקה מסורתית. גם פנסים ואורות הם חלק משמעותי מהפסטיבל, עם טקסי טורו נאגאשי, בהם הפנסים מרחפים במורד הנהר בשביל להנחות את הרוחות בחזרה אל החיים שאחרי המוות. אובון היא תזכורת יפנית לאבות הקדמונים ולאמונה בהמשכיות החיים והמוות.
הנאמי
פסטיבל פריחת הדובדבן הוא אחד האירועים החשובים והמוכרים ביותב יפן. הנאמי נחגג באביב והוא כולל התאספות מתחת לעצי דובדבן פורחים והערכה של היופי החולף. המסורת מתוארכת למעלה מאלף שנים לתקופת הייאן, בה אנשי החצר היו מחברים שירה ונהנים מסעודה מתחת לפריחה. כיום הנאמי הוא נוהג נפוץ, עם אנשים מכל הגילאים שמשתתפים בפיקניקים, מסיבות ומפגשים קהילתיים מתחת לעצי הדובדבן. הפארקים והגנים ברחבי המדינה, כמו פארק אואנו בטוקיו ופארק מרויאמה בקיוטו הופכים למקומות פופולאריים ותיירותיים, מלאים במשפחות וחברים. היופי הארעי של פריחת הדובדבן שנמשך רק שבוע או שבועיים, מסמל את היופי החולף של החיים, נושא המושרש עמוק בתרבות היפנית. הנאמי היא לא רק חגיגה של הטבע אלא גם הזדמנות לדבר על הרגעים הקטנים שחולפים בחיים.
הפסטיבלים היפנים מציעים הזדמנות להבין טוב יותר את התרבות של המדינה הענקית והחשובה הזו, עם שילוב של מסורת עתיקה וחגיגה עכשווית. פסטיבלים כמו גיון מצורי, טנבטה, אובון והנאמי, מדגישים את הגיוון והעושר של התרבות היפנית, והתיירים שבאים לבקר יכולים רק ללמוד מהם. לכל פסטיבל יש את האופי והייחודיות שלו, ואתם יכולים לבחור במה שיותר מתאים לכם או במה שיותר מעניין אתכם, בזמן שאתם מכבדים את המסורת ונהנים מכל רגע!
לחצו לעוד מידע על טיסות זולות לטוקיו


